Besøke innsatte

Besøke innsatte

Vedrørende Koronavirus

 

Alt besøk til innsatte fra familie/pårørende stanses, foreløpig inntil 1.april 2020

Gjelder for Ullersmo, Kroksrud og Ungdomsenhet øst

 

Besøkende som har oppholdt seg i områder med vedvarende spredning av koronavirus (Folkehelseinstituttets nettsider er løpende oppdatert) eller vært i kontakt med familie/pårørende/andre som er smittet eller i karantene, kan ikke komme til fengslet før etter 14 dager eller evt. prøve er negativ.

 

Normalt gjelder disse reglene for besøk

Møt opp 20 minutter før besøkstiden begynner slik at du unngår å bruke besøkstiden til innsjekk. Når du ankommer anstalten må du først passere slusa. Alle besøkende skal vise gyldig legitimasjon som førerkort, pass, bankkort med bilde, eller lignende, samt gyldig besøkstillatelse.

Skolebevis, visittkort, månedskort eller lignende godtas ikke. Besøkende som er ukjent for ansatte og som ikke kan legitimere seg blir avvist (Krav om legitimasjon gjelder ikke barn under 15 år).

Av sikkerhetsmessige grunner må alle som skal inn i fengselet passere gjennom metalldetektorportal. Denne portalen er lik de som finnes på flyplasser. Alt yttertøy samt sko må tas av og kontrolleres via metalldetektor. Ingen slipper inn i anstalten så lenge portalen gjør utslag og en henstilles besøkende til å unngå tøy(BH) med metall spenner spiler og lignende. Besøkende kan bli bedt om å la seg visitere i bodyscanner, les mer om det her.

Ved implantater eller metallgjenstander i kroppen, må det forelegges skriv fra lege på dette.

Den besøkende tillates kun å ta med bankkort og mynter som kan benyttes på automater som forefinnes besøksavdelingens venterom.

Vesker, lommebøker, klokker og nøkler må låses inn i oppbevaringsskap i portvakta, 10 kroning benyttes til disse skapene.

Det kan i tillegg bli foretatt kontroll ved bruk av narkotikahund.

Besøksavdelingen har totalt 15 rom hvorav 4 er tiltenkt barnebesøk, 6 rom for ukontrollert besøk samt 5 til advokater og lignende. I tillegg er det en større besøkshall for avviking av kontrollert besøk. For barnebesøk uten særskilte kontrolltiltak forefinnes et avgrenset uteareal med diverse leker som kan benyttes under avvikling av besøk med barn.

 

EnglishGermanNorwegianPolish